TARİHÇE

TARİHÇE

Okulumuz, Merhum Abdulkadir ÖZTEMİR anısına Eşi Sevda ÖZTEMİR ve Kızının bağışları ile Türkiye Yardım Sevenler Derneğini Kağıthane Şubesi tarafından İstanbul Valiliği-İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol sonucu 8 derslik olarak yapılmıştır.

17.02.2020 950

Abdülkadir Öztemir Anaokulu

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı bağımsız anaokuludur. Milli Eğitim Bakanlığının 2012/10 Sayılı Genelgesi gereğince Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesinde bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Temel Eğitim Alanı olarak ayrılan okul arazimize Anaokul yapılması için  Valilik oluru alınmıştır. Okulumuz, Merhum Abdulkadir ÖZTEMİR anısına Eşi Sevda ÖZTEMİR ve Kızının bağışları ile Türkiye Yardım Sevenler Derneğini Kağıthane Şubesi tarafından İstanbul Valiliği-İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol sonucu 8 derslik olarak yapılmıştır.

31/12/2012 tarihinde okulumuza, eğitim kurumumuzu amacına uygun eğitim öğretim hizmetlerine hazır hale getirmek üzere Sehne ADIGÜZEL Kurucu Müdür atanmıştır. Okul inşaatı 19/10/2012 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit ettiği iş ve işleyişler yürütülerek tamamlanan binamız İl Milli Eğitim Teslim alma heyeti tarafından 26/02/2013 tarihinde teslim alınmış ve 1 gün sonra 27/02/2013 tarihinde de 1 Kurucu Müdür, 3 Öğretmen, 63 Öğrenci, 2 Hizmetli ile eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Şu an 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı öğrenci kayıtları yapılmış olup 310 kayıtlı  öğrencisi bulunmaktadır.

 Okulun iç donanımının bir kısmını Destek Hizmetleri Birimin ödeneğinden, bir kısmını Hayırseverimiz Merhum Abdulkadir ÖZTEMİR' in Eşi Sevda ÖZTEMİR tarafından, bir kısmını da okulun aidatlarından karşılamıştır. Ayrıca değişik  kamu kurumlarından hibe malzemeler alarak eksik malzemeler tamamlanmıştır. Okulumuzun protokol açılışı Avcılar Kaymakamı, Belediye Başkanı , İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı hayırseverimiz Sevda Öztemir tarafından 11.09.2013 tarihinde yapılmıştır.