Okul Kurallarımız

17.02.2020 652

OKUL KURALLARIMIZ

Sevgili Velilerimiz,

Abdülkadir Öztemir  Anaokulu olarak bizler, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim verebilmenin yanısıra, eğitimdeki çıtamızı her geçen gün biraz daha yükseltmek amacındayız. 

Bu doğrultuda okulda verdiğimiz eğitimin amacına tam olarak ulaşabilmesi için; okul-çocuk-aile üçgeninde gerçekleştirilecek işbirliğinin çok önemli olduğuna inanmaktayız.

Okulumuzdaki eğitimin aksamaması, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için siz değerli velilerimizle okul kurallarımızı bir kez daha paylaşmak istedik.

Anlayış ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz.



OKULUMUZUN ÇALIŞMA SAATLERİ

• Okulumuzda sınıflarda sabahçı grupların eğitimi 07:45-12.30, öğlenci grupların eğitimi 12.45-17.30 saatleri arasındadır. Tüm velilerin bu saatlere özen göstermesi, özellikle günün ilk etkinliği olan serbest zaman etkinliklerinde çocuklarımızın okulda olmasını sağlamanız gerekmektedir. Zamanında okulda olmayan çocuklarımız gruplarına ve diğer etkinliklere uyum sağlamakta güçlük çekmektedir.


ÖZBAKIM, SAĞLIK, HİJYEN VE GÜVENLİK

• Çocuklarımız sınıflarına girerken, temizlik ve hijyen açısından ayakkabılarını değiştirerek yedek ayakkabılarını giymektedir. Okulda bulunan yedek ayakkabılarının onların rahat hareket edebilecekleri ve aynı zamanda kendilerinin rahatlıkla giyebilecekleri özellikte olması son derece önemlidir. Terlik veya sandalet türü yerine pandif ya da spor ayakkabı vb. türde ayakkabı giymeleri daha uygundur. Çünkü bu tür ayakkabılar özellikle oyun saatlerinde çocukların daha rahat ve güvenli olmasını sağlamaktadır.
• Okulumuzun steril olabilmesi için içeriye girerken galoş giyilmesi gerekmektedir.
• Çocuklarımıza temiz, rahat hareket edebilecekleri kıyafetleri giydirmek, onların özbakım becerilerinde bağımsız olmalarını desteklemesi sebebiyle önemlidir. Düğmesi ve fermuarı rahat kapanmayan giysileri giymeleri halinde çocuklarımız özbakım becerilerini kazanmakta zorlanmaktadır.
• Çocuklarımızın bütün giysilerine çıkmayan bir kalemle ad-soyadın yazılması ve okuldaki yedek kıyafetlerinin takibinin yapılması velilerimizin sorumluluğudur.
Çocuklarımızın okulda yedek kıyafetlerinin bulunmaması çeşitli sıkıntılara sebebiyet vermekte ve sınıftaki etkinliklerin aksamasına dahi neden olabilmektedir.
• Ateşli veya bulaşıcı hastalığı olan çocuklarımızın diğer çocuklarımızın sağlığını da düşünerek hastalıkları süresince evlerinde dinlenmeleri, hastalığı geçtikten sonra da sağlık kuruluşundan alacağı "okula devam etmesinde sakınca yoktur" raporunu getirdikten sonra okula devam etmesi toplumsal duyarlılığın bir gereği olarak beklentimizdir.
• Okulda, gün içerisinde ateşi çıkan veya herhangi bir hastalığı tespit edilen çocuğumuzun velisi ile bağlantı kurularak okuldan alınması sağlanmaktadır. 
• Okulumuza hiçbir surette ilaç alınmamaktadır.
• Sağlık kurallarının çocuklarımıza öğretilmesi konusunda velilerin de bizlere yardımcı olması temizlik alışkanlıklarını kazandırmamız açısından çok önemlidir. Çocuklarımızın düzenli olarak banyo yapmaları, kıyafet ve iç çamaşırlarının temiz olması, tırnak, kulak temizliklerinin düzenli olarak yapılması ve takip edilmesi gerekmektedir.
• Çocuklarımızın okula gelirken kolye, küpe, bilezik vb. takılar takmaları oyun oynarken tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle çocukların okula takı takarak gelmemesi gerekmektedir.
• Çocuklarımızın güvenliği açısından; anne-baba ve "Acil durum başvuru formunda" belirttiğiniz 3. şahıs dışında çocuğunuzu okuldan almaya gelecek kişiyi okul idaresine mutlaka bildirmeniz gerekmektedir.



EĞİTİM DURUMLARI VE ETKİNLİKLER

• Her grubun günlük olarak uyguladığı bir programı vardır ve program içindeki tüm etkinlikler aynı öneme sahiptir. Dolayısıyla sürekli olarak geç gelen çocuklarımız veya okula geliş saatleri düzensiz olan çocuklarımız bazı etkinlikleri kaçırmaktadır. Arkadaşları bir etkinliğe başlamışken sınıfa girmek de bazen çocuklarımızı rahatsız etmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın her gün zamanında ve düzenli olarak okula gelmesi çok büyük önem taşımaktadır.
• Velilerimizin çocuklarımızın güvenliği açısından girişteki görevliye teslim etmeleri önemlidir. Eğitim programımızın aksamaması ve gruptaki diğer çocuklarımızın güvenliği açısından ise velilerimizin, öğretmenleri girişte veya grupta uzun süre oyalamamaları gerekmektedir. Çocuklarımız ile ilgili önemli konuları görüşmek için öğretmenden ayrıca bir randevu alınmalı, acil konular için ise okul idaresine bilgi verilmesi gerekmektedir.
• Okulumuz M.E.B. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi bir anaokuludur. Tüm iş ve işlemler "Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği" doğrultusunda yürütülmektedir.



Sevgi ve saygılarımızla...